Земеделските култури се нуждаят от прецизно хранене

ФЕРТИНАГРО БЪЛГАРИЯ – ЕДНА НАИСТИНА ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ТОРЕНЕ

Фертинагро за първа година е партньор на проекта „Царевицата царицата на полето“, под ръководството на известния наш херболог проф. Тоньо Тонев от Аграрния университет в Пловдив.
За отглеждане на перспективната култура са използвани няколко продукта:

RHIZOACTIVE е специално разработен за третиране на семена преди сеитба. Той е биостимулант с ензимен комплекс, осигуряващ мощен старт на културата, равномерен и добре гарниран посев.
В продължение и като част от цялостната технология на хранене, културата е получила продукта AGRISTART MAGNUM от серията микрогранулирани торове на Фертинагро. Начинът на производство на тези торове гарантира запазване на хранителните вещества в достъпна за растенията форма и те са разположени точно, където има нужда от тях – до семената на растенията.

Едновременно със сеитбата е добавена и NРК формулацията DURASOP COMPLEX с вградена патентована технология DURAMON за защита и контролирано освобождаване на азот, както и технология USP за защита и контролирано освобождаване на фосфор. Микроелементите в гранулата са в защитена форма и са достъпни за растенията продължително време.

При наблюдаване на културата и с превантивна цел листно са приложени 2 продукта: ЕFISOIL SUPERBIA – биостимулант, основан на базата на свободни, напълно усвоими от растенията аминокиселини и MICROQUEL AMIN ZIMAN – комплекс от микроелементи и биостимулант, за да се елиминира стресът от недостиг на даден хранителен елемент.
Във фаза 5-6-и лист от развитие на културата е паднала градушка, което е наложило царевицата да получи отново EFISOIL SUPERBIA и MICROQUEL MIX – комбинация от микроелементи, защитени с хумусни субстанции и съдържаща мед, който има фунгициден ефект.

Цялостната технология за хранене е завършена с приложението чрез система за капково напояване на гамата водоразтворими кристални торове – FERCRISTAL FLOW.

Тази новина ползва съдържанието от сайта fertinagro.bg, повече информация може да намерите – тук >>