Писмените отзиви на част от студентите, посетили един от трите студентски Хербитура през лятото на 2021 година.

Благодаря Ви, проф. Тонев
Един прекрасен и ползотворен ден, изпълнен с невероятни знания и умения с подкрепата на ХЕРБИТУР.

– С уважение: Йордан Стоянов

Хербитур – прекарахме страхотно, научихме много нови неща и затвърдихме някои получени до момента знания. Благодарим на проф. Тонев за страхотната организация.

– С уважение: Соня Милкова

Въпреки, че сме едва втори курс и не сме толкова навътре в материята, ни беше много интересно и макар, че изгоряхме от слънцето научихме нови интересни, полезни и практични неща. Благодарим Ви проф. Тонев!

– С уважение: Яница Братанова

Искам да изкажа своите сърдечни благодарности към проф. Тонев за днешният Хербитур. Благодарение на него, в този ден посетихме много добре подготвени опитни полета, в които имаше широк спектър от хербициди и биостимулатори, като видяхме тяхното действие и с неговият дългогодишен опит и стаж научихме неща, които ще можем да използваме в нашата практика и кариера.

– С уважение: Вълко Петров и Иванна Генова

Познаваме проф. Тонев от I-ви курс, когато производствената практика ни срещна с него. Тогава този човек ни запозна с основните принципи и практики в земеделието. Показа ни плевелите и вредите от тях, също така и неговите асистенти. След това имахме Общо земеделие отново с проф. Тонев и асистентите му, когато той ни въведе в науката за земеделие и култура на земеделие. В III-ти курс изучавахме една от най-важните, значими и необходима за един агроном дисциплина Хербология. Там той ни запозна с вредите и биологичните особености на плевелите. През месец май 2021г. получихме покана за Хербитур 2021г. Бяхме чували за това от колеги и преподаватели. Днес 06.06.2021г. се проведе Хербитур 2021г. Видяхме актуалните последици от действието на позволените за момента хербициди. Разгледахме най-разпространените за страната култури като пшеница, рапица, слънчоглед и царевица. Проф. Тонев ни запозна с последствията от нетретирани контроли, които силно заплевеляват и намаляват добивите, което не е изгодно за производителите.
Благодарим Ви за отделеното внимание и всеотдайността към студентите! Денят беше изключително полезен и интересен. Благодарим Ви, че споделихте дългогодишният си опит с нас! Смятаме, че образованието би било много по-ползотворно с повече такива дни на полето и среща с проблемите и запознаването с тях!

– С уважение: Растителна защита IV-ти курс
Светослав, Станислав, Ангел, Божидар, Ангелина, Антон, Жечко, Десислава, Таня, Николай, Мартина

Проф. Тонев благодаря за споделените знания и информация от вашият дългосрочен опит. Пожелавам Ви още дълги години да извеждате Хербитур!

– С уважение: Давид Динков

Проф. Тонев благодаря Ви много за новите знания, които научих и за новите технологии в земеделието. Правете още много такива мероприятия.

– С уважение: Александър Стефанов

Проф. Тонев денят беше много добър, много знания. Доста полезна информация получих през целия ден за различните култури и за препаратите.

– С уважение: Анастас Велев

Проф. Тонев благодаря Ви за новостите, които научихме на Хербитур 2021г. Искам да изкажа своите лични благодарности към Вас за отделеното време и предадените знания от дългогодишния си опит.

– С уважение: Дейвид Димитров

Останах много доволен от видяното и чутото от проф. Тонев. С удоволствие бих препоръчал на колеги да посетят следващото издание на Хербитур.

– С уважение: Михаил Тодоров

За мен беше голямо удоволствие и чест да се запозная с Вас, професор Тонев на това прекрасно събитие Хербитур, което вече има своята 20 годишна история, от която бях част и аз. Днес, за мен това събитие беше изключително полезно и ползотворно. Осъзнах, че работата на един агроном е изключително важна и тежка, и от неговите знания, умения, професионален опит зависи цялостното развитие на земеделието в стопанството и целия свят. Вие, днес заедно с професор Светослав Бобев бяхте хората, които ме накарахте да осъзная с колко отговорна и трудна професия съм се захванал, но трудността не е проблем когато човек има преподаватели като Вас с дългогодишен опит, професионализъм, хора с изключително богати познания в своята област, готови винаги да помогнат на своите студенти. Вие сте изключителни хора! Пожелавам Ви най-вече да сте здрави, за да може да продължите да вдъхновявате нас новите поколения агрономи с Вашия дух на изследователи и практици, и най-, най-добри в своята област със знанията Ви. И накрая ще завърша с крилатата фраза, която ни казахте: „Земеделието е проста работа, но не е за прости хора“. Ние сме бъдещите специалисти – знаещи и можещи, от които се очаква да продължим Вашата дейност и работа!

– С уважение: Толга Мустафа

Професор Тонев, Вие сте един прекрасен човек, който цял живот се е раздавал и продължава да се раздава за студентите си, с цел да им предаде това, което е научил от своята практика в областта на Агрономията, като тя изобщо не е малко, повече от 40 години.
Изключително се радвам, че присъствах на Хербитур 2021г. Научих много нови неща, които ще ми бъдат полезни за напред в моята кариера.
Беше голямо удоволствие за мен, че присъствах на това събитие, защото не всеки ден се организират подобни, да не кажа почти никога, а на това, което бях получих знания, които не мога да чуя от всеки.
Благодаря още веднъж за ползотворния ден, професор Тонев!!!

– С уважение: Цветомир Коев

Ръководството на Аграрния университет изказва благодарност на проф. д-р Тоньо Тонев за дългогодишната всеотдайна работа като учен и преподавател и за издигане престижа на университета сред бизнес партньорите от водещи международни и национални компании.

–  цитат от Аграрен Университет – Пловдив от дата 14.06.2021

Писмени отзиви на част от курсистите от първия випуск (2021г.)  на „Академия Земеделско образование и наука“.

Академията е отлична инициатива!
Идеята бизнеса да взаимодейства пряко с науката, в лицето на най-изявените български учени в сферата, е прекрасна. Обречена е на успех. Трябва да се разширява.
Необходимо е да се включат още модули, както и второ по-задълбочено ниво на съществуващите.
Лично аз бих участвал отново и дори редовно всяка година, имено заради контакта с учените, възможността да получа отговори на актуални въпроси.
Бих желал разглеждането на отделни казуси по култури „Case study“.

– С уважение: Николай Чистов

Академията беше супер полезна.
Начинът на преподаване и времето, избрано за лекции бяха достатъчно съобразени с времето и натовареността на хората. Преподавателите си структурираха добре лекциите. Бяха полезни, особено за човек не учил агрономия. Бих участвал отново. Проблем като време са практическите занятия, но с достатъчно желание от участниците могат да се случат нещата. Би било подходящо разглеждането на проблеми по култури.

– С уважение: Димитър Вукодинов

Идеята за създаването на Академията е повече от прекрасна. Благодарение на включването ми в курса обогатих и добавих знания, до които трудно бих достигнал, без да съм студент в АУ. Курсовете бяха стегнати, силно синтезирани, а информацията, която получих – ценна за самия мен, поради факта, че притежавам икономическо образование. И това е така, защото имах възможността да ме обучават най-изявените учени в България в сферата на земеделието. Благодаря Ви! Желая Ви здраве и успех! Нека това начинание се развива все повече и да бъде в полза на бизнеса.

– С уважение: Светослав Русалов

Страхотна идея с много ползи за мен. Пожелавам много успехи на организаторите.

– С уважение: Пламен Делев Пенчев

Академията е приятно и ползотворно обучение. Лекторите и домакините показаха високо ниво на познания. Като препоръка може да включим малко повече механизация. Поздрави и успехи на всички участници.

– С уважение: Радослав Янков

Радвам се, че съм сред първите курсисти на „Академия Земеделско образование и наука“. Тук научих, повторих и затвърдих някои от знанията, които сме изучавали в Университета. Като специалист, практикуващ земеделие и агроном, научих доста за продуктите в сегмента растителна защита и листно торене. Курсът беше много добре структуриран и изпълнен с информация, която е нужна и ценна за практикуващите земеделие.
Хибридният начин на преподаване между дистанционно/онлайн/ и присъствено е много ресурсо спестяващ и удобен начин за курсистите като по този начин успях да набавя както теоретични така и практически познания докато си работя едновременно и работата. Сърдечни благодарности на проф. Тонев и всички други преподаватели, които споделиха своите познания по такъв достъпен начин. Тази форма на обучение е била полезна не само на завършилите предварително агрономство, а и на хора земеделци, практикуващи земеделие без образование, поради добре предоставената на разбираем език информация.
Най-добри пожелания!

– С уважение: Ивайло Миланов

Категорично академията е начинание, на което поставям висока оценка. Още през първата година академията доказа, че успешно свързва науката, практиката при извеждане на опити при полски култури и практическото земеделие.
Изявения през първата година интерес ще продължи да расте, убеден съм. Смятам, че това предопределя успеха на такова начинание. На целия екип на „Академия Земеделско образование и наука“ пожелавам успехи в това да популяризират новостите в земеделието и науката.

– С уважение: Димитър Бързаков

Най-добрите преподаватели и най-добрите слушатели!

– С уважение: Петьо Христов

Страхотен проект!
Пожелаваме успех на Академията и на всички участващи в нея!
Това е една добра възможност да се срещнат науката и практиката, развиващи се заедно – за едно по-добро земеделие и бъдеще!

– С уважение: Златимира Златева и Ралица Енева

Огромно благодаря на целия екип преподаватели за предоставената ни възможност да натрупаме нови знания! Курсът е изключително полезен за споделяне на добри практики. За мен беше истинско удоволствие. С пожелания за здраве и бъдещи успехи на Академията!

– С уважение: Пламка Петрова

С най-голямо удоволствие искам да поздравя организаторите, страхотна идея. Като препоръка би било добре да се обърне повече внимание на зеленчукови и трайни насаждения.

– С уважение: Пламен Пенчев

Приветстваме идеята за създаване на академията. Прекрасна инициатива, с участието на светилата в аграрната наука. За нас беше чест да бъдем участници в инициативата. Знанията, които получихме ще ни бъдат много полезни и пожелаваме по-нататъшно доразвиване на прекрасната инициатива и да се превърне в ежегодно събитие с все повече участници.

– С уважение: Братя Йордан и Никола Райчеви и Стела Дончева